• LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Het Goede Voornemen

January 4, 2019

Het is overal. Op radio en tv en in de kranten: "Jaag je dromen na!" "Doe enkel waar je gelukkig van wordt!" "Durf!"  Holle slogans om diensten te verkopen, groepsreizen aan te prijzen of verkiezingen te winnen. Zelden oprechte aanmaningen om een nieuw leven te beginnen. 

 

Ik liet ooit, tijdens een lange reis, een boom op mijn rug tatoeëren. Echt gebeurd. Een boom om mij er levenslang aan te herinneren dat ik mijn dromen móet najagen. Dat er belangrijker zaken zijn dan geld verdienen of opklimmen of er mooi uitzien. Dat zorg dragen de prioriteit moet zijn, voor de wereld en jezelf en je favoriete mensen en alle andere mensen. 

 

Vijf jaar later valt vooral op hoe gemakkelijk een tekening op mijn rug te negeren viel. Dat geld wel van belang werd met een maandelijkse afbetaling. Dat de dromen die ik had onrealistisch leken. Dat wat ik najoeg niet meer per se was wat ik wilde. 

 

Tot ik met vakantie ging en daarna niet meer terugkeerde naar het kantoor. Tot mijn huis mijn kantoor werd. Tot ik weer baas werd over mijn eigen tijd.

 

Wat ik net besef, is dat ik dus effectief heb geluisterd naar die holle slogans.  "Ik jaag mijn dromen na!" "Ik doe enkel waar ik gelukkig van word!" "Ik durf!"

 

Of blijdschap en vreugdevuur het gevolg zullen zijn, weet ik niet. Maar ik doe mijn best. Want naast meer tijd spenderen met mijn kind, minder tijd spenderen achter een scherm en meer tijd in mijn sportschoenen, is mijn enige echte goede voornemen voor het nieuwe jaar en alle volgende om te blijven transformeren. En dan die transformatie in vraag te stellen. Want de droom die ik gisteren had, is lang niet die van morgen. En verandering, hoe graag ik die ook heb, blijft beangstigend.

 

 

Concreet betekent het vooral ...

 

... dat ik nu reclame moet beginnen maken voor mezelf. Ben ik niet goed in. Iets of iemand anders verkopen? Ja! Mezelf? Meh.

... dat ik moet bewijzen dat ik het kan. Full-time freelance copywriten dan. 

... droge boterhammen op het menu. Voor even. Tot ik de twee punten hierboven onder de knie heb.

... dat ik niets liever wil dan dit! Dat ik blij aan het jaar begin!

 

Gelukkig 2019!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

De schrijvende vrouw

December 20, 2018

1/3
Please reload

Recent Posts

January 4, 2019

December 20, 2018

November 13, 2018

July 10, 2018

November 2, 2017

October 19, 2017

September 27, 2017

September 14, 2017

September 4, 2017

Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us